
Guillermo
Alvar Nuño
Profesor/a Titular Universidad
Argitalpenak (41) Guillermo Alvar Nuño argitalpenak
2025
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Food, Feasting and Table Manners in the Early Renaissance: Volume II: From the Iberian Peninsula towards a New World
Taylor and Francis, pp. 1-305
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Food, feasting and table manners in the early Renaissance
koord.
Routledge USA
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Introduction: The Iberian Peninsula and the First Global Kitchen, or the Old World versus New Worlds
Food, Feasting and Table Manners in the Early Renaissance: Volume II: From the Iberian Peninsula towards a New World
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Introduction: the Iberian Peninsula and the first global kitchen, or the Old World versus New Worlds
Food, feasting and table manners in the early Renaissance (Routledge USA), pp. 1-14
2024
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Food, feasting and table manners in the late Middle Ages. Volume I, the Iberian Peninsula in the European context
koord.
Routledge Reino Unido
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Framing the importance of banquets in the late Middle Ages
Food, feasting and table manners in the late Middle Ages. Volume I, the Iberian Peninsula in the European context (Routledge Reino Unido), pp. 1-24
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How should I eat before a king?: feasts as public display of moral manners
Food, feasting and table manners in the late Middle Ages. Volume I, the Iberian Peninsula in the European context (Routledge Reino Unido), pp. 25-71
2023
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Comida, ética y estructura social entre Romanos y Germanos: de la Germania de Tácito a la Antigüedad tardía
Araucaria: Revista Iberoamericana de Filosofía, Política, Humanidades y Relaciones Internacionales, Vol. 25, Núm. 54, pp. 187-209
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El mayor peligro: el vino
El vino / mueve la primavera ...: ensayos sobre literatura, historia, identidad y patrimonio II (Peter Lang), pp. 57-76
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Food, Feasting and Table Manners in the Late Middle Ages: Volume I: The Iberian Peninsula in the European Context
Taylor and Francis, pp. 1-340
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Framing the importance of banquets in the late Middle Ages
Food, Feasting and Table Manners in the Late Middle Ages: Volume I: The Iberian Peninsula in the European Context
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How should I eat before a king?: Feasts as public display of moral manners
Food, Feasting and Table Manners in the Late Middle Ages: Volume I: The Iberian Peninsula in the European Context (Taylor and Francis), pp. 25-71
2022
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'Nulla differencia est inter comedere coram rege et alibi': la creación de una conducta moral en banquetes medievales (ss. XII-XIII)
eHumanista: Journal of Iberian Studies, Vol. 51, pp. 1-41
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La comida como elemento cultural entre la Baja Edad Media y el Renacimiento
eHumanista: Journal of Iberian Studies, Vol. 51, pp. 1-1
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La educación en la España del siglo XV: tradición y modernidad
Nebrija (c. 1444-1522): el orgullo de ser gramático : grammaticus nomen est professionis (Fundación Antonio de Nebrija), pp. 125-146
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Nebrija y el paradigma cultural en la educación castellana (ss. XV-XVI)
RILEX Revista sobre investigaciones léxicas, Núm. 1, pp. 13-36
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Pedagogía y muerte en la Edad Media: de Catón a Próspero
Revista de Poética Medieval, Núm. 36, pp. 25-56
2021
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Blanco Valdés, Carmen F. (2020), Vida de Dante Alighieri. Tratado en honor de Dante Alighieri florentino, poeta ilustre (edición crítica y traducción). Berlin: Peter Lang
iru.
Revista de Literatura Medieval, Núm. 33, pp. 209-213
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En clase de gramática con el maestro Alfonso Fernández de Madrigal: In Eusebium cronicon sive temporum breviarium nouus commentarius (BNE mss/1799, ff.1r-51r.)
ed. lit.
Ediciones Clásicas
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La Educación para los niños cortesanos en los dos primeros tratados pedagógicos del Humanismo Castellano (ss. XV-XVI)
Libros de la Corte, Núm. 22, pp. 141-182