María José
González Muñoz
Catedrático/a de Universidad
Argitalpenak (77) María José González Muñoz argitalpenak
2023
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre las evidencias disponibles en relación a la potencial actividad obesogénica de determinados compuestos químicos que pueden estar presentes en los alimentos
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 37, pp. 11-87
2022
-
Caffeine, D-glucuronolactone and Taurine Content in Energy Drinks: Exposure and Risk Assessment
Nutrients, Vol. 14, Núm. 23
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre el riesgo asociado a la presencia de níquel en alimentos para población sensibilizada a este metal
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 35, pp. 53-90
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la prospección de peligros químicos de interés en seguridad alimentaria en España (2)
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 36, pp. 113-159
2021
-
Functional Meat Products as Oxidative Stress Modulators: A Review
Advances in Nutrition, Vol. 12, Núm. 4, pp. 1514-1539
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre los riesgos asociados al consumo de bebidas energéticas
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 33, pp. 151-210
-
The role of Food Safety Agencies in the evaluation, communication and management of risks associated with microplastics in food
25 th EFSA colloquium ‘A coordinated approach to assess the human health risks of micro- and nanoplastics in food’
2020
-
Cuando el Silicio transmuta en oro
Journal of Negative and No Positive Results: JONNPR, Vol. 5, Núm. 2, pp. 202-211
-
Evaluation of blood mercury and serum selenium levels in the pregnant population of the Community of Madrid, Spain
Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, Vol. 57, pp. 60-67
-
Peer actions for a service learning project to prevent drug-facilitated sexual assaults
International Conference on Higher Education Advances
2019
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre Ingestas Nutricionales de Referencia para la población española
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 29, pp. 43-68
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la presencia y la seguridad de los plásticos como contaminantes en los alimentos
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 30, pp. 49-84
-
The Nutritional Components of Beer and Its Relationship with Neurodegeneration and Alzheimer's Disease
Nutrients, Vol. 11, Núm. 7
2018
-
Can nonalcoholic beer, silicon and hops reduce the brain damage and behavioral changes induced by aluminum nitrate in young male Wistar rats?
Food and Chemical Toxicology, Vol. 118, pp. 784-794
-
Effects of Fiber Purified Extract of Carob Fruit on Fat Digestion and Postprandial Lipemia in Healthy Rats
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 66, Núm. 26, pp. 6734-6741
-
Lipoprotein profile in aged rats fed chia oil-or hydroxytyrosol-enriched pork in high cholesterol/high saturated fat diets
Nutrients, Vol. 10, Núm. 12
2017
-
Chia Oil-Enriched Restructured Pork Effects on Oxidative and Inflammatory Status of Aged Rats Fed High Cholesterol/High Fat Diets
Journal of medicinal food, Vol. 20, Núm. 5, pp. 526-534
-
Effects of sex on the levels of metals and metalloids in the hair of a group of healthy Spanish adolescents (13 to 16 years old)
Environmental Science and Pollution Research, Vol. 24, Núm. 30, pp. 23666-23678
-
Glucomannan or Glucomannan Plus Spirulina-Enriched Squid-Surimi Diets Reduce Histological Damage to Liver and Heart in Zucker fa/fa Rats Fed a Cholesterol-Enriched and Non-Cholesterol-Enriched Atherogenic Diet
Journal of Medicinal Food, Vol. 20, Núm. 6, pp. 618-625
-
Silicic Acid and Beer Consumption Reverses the Metal Imbalance and the Prooxidant Status Induced by Aluminum Nitrate in Mouse Brain
Journal of Alzheimer's Disease, Vol. 56, Núm. 3, pp. 917-927