José Ignacio
Alonso Esteban
Profesor/a Ayudante Doctor/a
Universidad Complutense de Madrid
Madrid, EspañaPublicaciones en colaboración con investigadores/as de Universidad Complutense de Madrid (11)
2023
-
Fatty acids and minor functional compounds of hemp (Cannabis sativa L.) seeds and other Cannabaceae species
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 115
-
Nutrition Security of Hemp for Human Consumption
Sustainable Food Science - A Comprehensive Approach: Volumes 1-4 (Elsevier), pp. V3-60-V3-88
-
The Chemical Characterisation of the Maritime Pine Bark Cultivated in Northern Portugal
Plants, Vol. 12, Núm. 23
2022
-
Alimentos derivados de semillas de cáñamo (Cannabis sativa L.) en el mercado español
Revista española de estudios agrosociales y pesqueros, Núm. 258, pp. 135-155
-
Chemical composition and biological activities of whole and dehulled hemp (Cannabis sativa L.) seeds
Food Chemistry, Vol. 374
-
El Comité Oficial del Cáñamo y la Comisión del Cáñamo, dos organismos dedicados al fomento del cáñamo en España entre 1928 y 1936
Vegueta: Anuario de la Facultad de Geografía e Historia, Vol. 22, Núm. 2, pp. 535-556
-
Mineral elements and related antinutrients, in whole and hulled hemp (Cannabis sativa L.) seeds
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 109
2021
-
Evolución histórica de la clasificación taxonómica del cáñamo
Boletín de la Real Sociedad Española de Historia Natural, Núm. 115, pp. 147-154
2020
-
Hemp (Cannabis sativa L.) Varieties: Fatty Acid Profiles and Upgrading of γ-Linolenic Acid–Containing Hemp Seed Oils
European Journal of Lipid Science and Technology, Vol. 122, Núm. 7
2019
-
Phenolic composition and antioxidant, antimicrobial and cytotoxic properties of hop (Humulus lupulus L.) Seeds
Industrial Crops and Products, Vol. 134, pp. 154-159
2017
-
Improvement and Validation of Phytate Determination in Edible Seeds and Derived Products, as Mineral Complexing Activity
Food Analytical Methods, Vol. 10, Núm. 10, pp. 3285-3291