Ciencias Biomédicas
Departamento
Isabel M.
Meseguer Soler
Publicaciones en las que colabora con Isabel M. Meseguer Soler (29)
2018
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Can nonalcoholic beer, silicon and hops reduce the brain damage and behavioral changes induced by aluminum nitrate in young male Wistar rats?
Food and Chemical Toxicology, Vol. 118, pp. 784-794
2017
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Silicic Acid and Beer Consumption Reverses the Metal Imbalance and the Prooxidant Status Induced by Aluminum Nitrate in Mouse Brain
Journal of Alzheimer's Disease, Vol. 56, Núm. 3, pp. 917-927
2012
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Calcium availability in breakfast cereals: Effect of other food components
European Food Research and Technology, Vol. 235, Núm. 3, pp. 489-495
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Posible efecto protector del Silicio contenido en la cerveza en las enfermedades neurodegenerativas
Cerveza y malta, Núm. 193, pp. 30-38
2011
2009
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Elementos ultratrazas ¿Nutrientes o tóxicos?
Revista de toxicología, Vol. 26, Núm. 2, pp. 93-103
2008
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Beer consumption reduces cerebral oxidation caused by aluminum toxicity by normalizing gene expression of tumor necrotic factor alpha and several antioxidant enzymes
Food and Chemical Toxicology, Vol. 46, Núm. 3, pp. 1111-1118
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Moderate ingestion of beer reduces inflammatory and oxidative brain events induced by aluminium in mice
Proceedings of the Nutrition Society
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Monitoring heavy metal contents in food and hair in a sample of young Spanish subjects
Food and Chemical Toxicology, Vol. 46, Núm. 9, pp. 3048-3052
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Role of beer as a possible protective factor in preventing Alzheimer's disease
Food and Chemical Toxicology, Vol. 46, Núm. 1, pp. 49-56
2007
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Influencia del consumo moderado de cerveza sobre la toxicocinética del aluminio: Estudio agudo
Nutricion Hospitalaria, Vol. 22, Núm. 3, pp. 371-376
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Plasma mineral content in type-2 diabetic patients and their association with the metabolic syndrome
Annals of Nutrition and Metabolism, Vol. 51, Núm. 5, pp. 402-406
2006
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Repercusiones del picolinato de cromo en el metabolismo proteico en función de la edad
Nutricion Hospitalaria, Vol. 21, Núm. 6, pp. 709-714
2004
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Effect of different doses of chromium picolinate on protein metabolism in infant rats
Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, Vol. 18, Núm. 1, pp. 33-39
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Peligros y beneficios potenciales de la suplementación con picolinato de cromo a ratas de edad puberal: efecto sobre el crecimiento y metabolismo proteico
Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 24, Núm. 5, pp. 38-46
2001
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Composición de la fracción péctica de las frutas: ácidos urónicos y azúcares
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 324, pp. 67-72
1999
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Aporte péctico de frutas y verduras y su relación con el contenido mineral de la dieta
ANS. Alimentación, nutrición y salud, Vol. 6, Núm. 2, pp. 36-39
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Cerebrospinal fluid levels of selenium in patients with Alzheimer's disease
Journal of Neural Transmission, Vol. 106, Núm. 3-4, pp. 309-315
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Optimization of hydrolysis conditions for the identification of uronic acids in fruit using high-performance liquid chromatography
Journal of Analytical Chemistry, Vol. 54, Núm. 5, pp. 428-433
1998
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Cerebrospinal fluid levels of transition metals in patients with Alzheimer's disease
Journal of Neural Transmission, Vol. 105, Núm. 4-5, pp. 479-488