Desarrollo de una plataforma metabólica por LC-MS para la evaluación del proceso de tostación del café

  1. Raquel Pérez Míguez
  2. Elena Sánchez López
  3. Merichel Plaza
  4. María Castro Puyana
  5. María Luisa Marina
Libro:
Séptimas Jornadas de Jóvenes Investigadores de la Universidad de Alcalá: Ciencias e Ingenierías
  1. Antonio Guerrero Ortega (coord.)
  2. Germán Ros Magán (coord.)
  3. Paloma Ruíz Benito (coord.)
  4. Francisco Pascual Vives (coord.)
  5. Cristina Tejedor Martínez (coord.)
  6. Vanessa Tabernero Magro (coord.)

Editorial: Editorial Universidad de Alcalá ; Universidad de Alcalá

ISBN: 978-84-17729-43-1

Ano de publicación: 2019

Páxinas: 277-284

Congreso: Jornadas de Jóvenes Investigadores de la Universidad de Alcalá (7. 2019. Alcalá de Henares)

Tipo: Achega congreso

Resumo

Roasting is one of the most critical stages in coffee processing due to the chemical and physical changes that green coffee beans can undergo, which affect the quality of the beverage. This work is aimed to demonstrate the potential of a metabolomic platform based on the use of liquid chromatography coupled to high resolution mass spectrometry to evaluate the coffee roasting process.