María Victorina
Aguilar Vilas
Catedrático/a de Universidad
Carmen José
Mateos Vega
Profesor/a Contratado/a Doctor/a
Publications by the researcher in collaboration with Carmen José Mateos Vega (20)
2012
-
Calcium availability in breakfast cereals: Effect of other food components
European Food Research and Technology, Vol. 235, Núm. 3, pp. 489-495
2011
-
Calidad del desayuno en adolescentes de Guadalajara (España) y su relación con la prevalencia del sobrepeso y obesidad
Nutricion Hospitalaria, Vol. 26, Núm. 5, pp. 952-958
2009
-
Calidad de la dieta de una población de jóvenes de Guadalajara
Nutricion Hospitalaria, Vol. 24, Núm. 2, pp. 200-206
2008
-
In vitro chromium availability in breakfast cereals
European Food Research and Technology, Vol. 226, Núm. 3, pp. 531-536
-
Relación entre la calidad del desayuno y el rendimiento académico en adolescentes de Guadalajara (Castilla-La Mancha)
Nutricion Hospitalaria, Vol. 23, Núm. 4, pp. 383-387
2007
-
Ingesta diaria de níquel entre jóvenes españoles: Valoración del riesgo toxicológico
Revista de toxicología, Vol. 24, Núm. 1, pp. 10-13
-
Plasma mineral content in type-2 diabetic patients and their association with the metabolic syndrome
Annals of Nutrition and Metabolism, Vol. 51, Núm. 5, pp. 402-406
2005
-
Chromium content in breakfast cereals depending on cereal grains used in their manufacture
European Food Research and Technology
-
Contenido de cromo total en los cereales de desayuno según los ingredientes empleados en su recubrimiento
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 369, pp. 77-81
2003
-
Consumo de cereales de desayuno en universitarios de estudios sanitarios. Contribución a la ingesta de cromo
Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 23, Núm. 5, pp. 9-17
-
Determinación de cromo en cereales de desayuno: Comparación de los métodos de mineralización ácida e incineración
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 344, pp. 69-73
-
Determination of the chromium content in commercial breakfast cereals in Spain
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 51, Núm. 2, pp. 401-405
2002
-
Determination of chromium in cerebrospinal fluid using electrothermal atomisation atomic absorption spectrometry
Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, Vol. 16, Núm. 4, pp. 221-225
1999
-
Cerebrospinal fluid levels of selenium in patients with Alzheimer's disease
Journal of Neural Transmission, Vol. 106, Núm. 3-4, pp. 309-315
1998
-
Cerebrospinal fluid levels of transition metals in patients with Alzheimer's disease
Journal of Neural Transmission, Vol. 105, Núm. 4-5, pp. 479-488
-
Cerebrospinal fluid levels of transition metals in patients with Parkinson's disease
Journal of Neural Transmission, Vol. 105, Núm. 4-5, pp. 497-505
-
Cerebrospinal fluid selenium and chromium levels in patients with Parkinson's disease
Journal of Neural Transmission, Vol. 105, Núm. 10-12, pp. 1245-1251
-
Effect of diabetes on the tissular Zn/Cu ratio
Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, Vol. 12, Núm. 3, pp. 155-158
1995
-
Plasma levels of inorganic sulfates in patients with Parkinson's disease
Acta Neurologica Scandinavica, Vol. 92, Núm. 5, pp. 369-371
-
The effect of chromium picolinate on the liver levels of trace elements
Nutrición hospitalaria : organo oficial de la Sociedad Española de Nutrición Parenteral y Enteral, Vol. 10, Núm. 6, pp. 373-376