Carmen José
Mateos Vega
Profesor/a Contratado/a Doctor/a
Publicaciones (26) Publicaciones de Carmen José Mateos Vega
2024
2020
-
Peer actions for a service learning project to prevent drug-facilitated sexual assaults
International Conference on Higher Education Advances
2018
-
Can nonalcoholic beer, silicon and hops reduce the brain damage and behavioral changes induced by aluminum nitrate in young male Wistar rats?
Food and Chemical Toxicology, Vol. 118, pp. 784-794
2017
-
Silicic Acid and Beer Consumption Reverses the Metal Imbalance and the Prooxidant Status Induced by Aluminum Nitrate in Mouse Brain
Journal of Alzheimer's Disease, Vol. 56, Núm. 3, pp. 917-927
2012
-
Calcium availability in breakfast cereals: Effect of other food components
European Food Research and Technology, Vol. 235, Núm. 3, pp. 489-495
2011
-
Calidad del desayuno en adolescentes de Guadalajara (España) y su relación con la prevalencia del sobrepeso y obesidad
Nutricion Hospitalaria, Vol. 26, Núm. 5, pp. 952-958
2010
-
Estado actual de la enseñanza de Toxicología en la Universidad de Alcalá: estudios de grado y post-grado
Revista de toxicología, Vol. 27, Núm. 1, pp. 32-35
2009
-
Calidad de la dieta de una población de jóvenes de Guadalajara
Nutricion Hospitalaria, Vol. 24, Núm. 2, pp. 200-206
-
Elementos ultratrazas ¿Nutrientes o tóxicos?
Revista de toxicología, Vol. 26, Núm. 2, pp. 93-103
2008
-
In vitro chromium availability in breakfast cereals
European Food Research and Technology, Vol. 226, Núm. 3, pp. 531-536
-
Relación entre la calidad del desayuno y el rendimiento académico en adolescentes de Guadalajara (Castilla-La Mancha)
Nutricion Hospitalaria, Vol. 23, Núm. 4, pp. 383-387
2007
-
Ingesta diaria de níquel entre jóvenes españoles: Valoración del riesgo toxicológico
Revista de toxicología, Vol. 24, Núm. 1, pp. 10-13
-
Plasma mineral content in type-2 diabetic patients and their association with the metabolic syndrome
Annals of Nutrition and Metabolism, Vol. 51, Núm. 5, pp. 402-406
2005
-
Chromium content in breakfast cereals depending on cereal grains used in their manufacture
European Food Research and Technology
-
Contenido de cromo total en los cereales de desayuno según los ingredientes empleados en su recubrimiento
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 369, pp. 77-81
2003
-
Consumo de cereales de desayuno en universitarios de estudios sanitarios. Contribución a la ingesta de cromo
Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 23, Núm. 5, pp. 9-17
-
Determinación de cromo en cereales de desayuno: Comparación de los métodos de mineralización ácida e incineración
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 344, pp. 69-73
-
Determination of the chromium content in commercial breakfast cereals in Spain
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 51, Núm. 2, pp. 401-405
2002
-
Determination of chromium in cerebrospinal fluid using electrothermal atomisation atomic absorption spectrometry
Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, Vol. 16, Núm. 4, pp. 221-225
1999
-
Cerebrospinal fluid levels of selenium in patients with Alzheimer's disease
Journal of Neural Transmission, Vol. 106, Núm. 3-4, pp. 309-315