María Victorina
Aguilar Vilas
Catedrático/a de Universidad
Isabel M.
Meseguer Soler
Publications by the researcher in collaboration with Isabel M. Meseguer Soler (18)
2012
-
Calcium availability in breakfast cereals: Effect of other food components
European Food Research and Technology, Vol. 235, Núm. 3, pp. 489-495
2007
-
Plasma mineral content in type-2 diabetic patients and their association with the metabolic syndrome
Annals of Nutrition and Metabolism, Vol. 51, Núm. 5, pp. 402-406
2006
-
Repercusiones del picolinato de cromo en el metabolismo proteico en función de la edad
Nutricion Hospitalaria, Vol. 21, Núm. 6, pp. 709-714
2004
-
Effect of different doses of chromium picolinate on protein metabolism in infant rats
Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, Vol. 18, Núm. 1, pp. 33-39
2001
-
Composición de la fracción péctica de las frutas: ácidos urónicos y azúcares
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 324, pp. 67-72
1999
-
Aporte péctico de frutas y verduras y su relación con el contenido mineral de la dieta
ANS. Alimentación, nutrición y salud, Vol. 6, Núm. 2, pp. 36-39
-
Cerebrospinal fluid levels of selenium in patients with Alzheimer's disease
Journal of Neural Transmission, Vol. 106, Núm. 3-4, pp. 309-315
-
Optimization of hydrolysis conditions for the identification of uronic acids in fruit using high-performance liquid chromatography
Journal of Analytical Chemistry, Vol. 54, Núm. 5, pp. 428-433
1998
-
Cerebrospinal fluid levels of transition metals in patients with Alzheimer's disease
Journal of Neural Transmission, Vol. 105, Núm. 4-5, pp. 479-488
-
Cerebrospinal fluid levels of transition metals in patients with Parkinson's disease
Journal of Neural Transmission, Vol. 105, Núm. 4-5, pp. 497-505
-
Cerebrospinal fluid selenium and chromium levels in patients with Parkinson's disease
Journal of Neural Transmission, Vol. 105, Núm. 10-12, pp. 1245-1251
-
Effect of diabetes on the tissular Zn/Cu ratio
Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, Vol. 12, Núm. 3, pp. 155-158
-
Extraction and colorimetric quantification of uronic acids of the pectic fraction in fruit and vegetables
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 11, Núm. 4, pp. 285-291
1997
-
¿Es la dieta de nuestros jóvenes adecuada a una prevención de la osteoporosis?
ANS. Alimentación, nutrición y salud, Vol. 4, Núm. 3, pp. 80-84
1996
-
Nivel de conocimientos, simbolismo alimentario y motivación de consumo de la población universitaria de Alcalá de Henares
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 278, pp. 55-60
-
Preferencias y aversiones alimentarias de la población universitaria de Alcalá de Henares
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 278, pp. 61-68
1995
-
Determinacion de zinc, cobre y plomo en aguas envasadas, mineromedicinales y de suministro por espectrofotometria de absorcion atomica
Acta Technologiae et Legis Medicamenti
-
The effect of chromium picolinate on the liver levels of trace elements
Nutrición hospitalaria : organo oficial de la Sociedad Española de Nutrición Parenteral y Enteral, Vol. 10, Núm. 6, pp. 373-376